hold-din-have-sund-og-rask

 

Der findes rigtig mange husråd til hvordan du kan holde din have sund og rask. I dette indlæg vil vi give dig fem helt lavpraktisk tips til, hvordan du kan holde din have sund og rask.

Når du køber planter

Hvem har ikke prøvet at traske ind i blomsterforretningen og vælge den første og bedste buket blomster? Når det kommer til buske og træer, er det selvfølgelig en anden situation, men der er ét sted, hvor mange faktisk ikke er bevidste om, hvad de skal være opmærksomme på, når det kommer til det endelige valg.

Mange sygdomme i buske og planter opstår faktisk allerede inden, du får dem ind i din have.

Den nemmeste måde, hvorpå du selv kan gøre noget, for at komme sygdommen i forkøbet, er ved at tage fat i en havemand i havecentret, og spørge dem, om hvordan de synes plantens stand er. For der er forskel på hvordan en plantes rødder skal se ud, nogle ser helt naturligt tørre ud, og andre skal være lidt mere fugtige af udseende.

Kompost til haven skal være lavet korrekt

Det her område er helt sikkert noget, som du vil finde brugbart. For er der noget federe, end at genbruge sine produkter til at lave kompost, som i sidste ende bidrager til at skabe energi og liv til både fødevarer og planter?

Men kompost skal laves korrekt. Ellers risikerer du, at du faktisk tilfører dødelige sygdomme til din have. Komposten skal nemlig op og have en høj temperatur, som den kun kan få, hvis indholdet i komposten er ideelt.

Et andet aspekt er, at en god kompost er klar til brug for planterne, da næringssaltene er tilgængelige for planterne med det samme.

En kompost der er klar til brug, ligner helt almindelig jord.

Fysiske angreb

Er du haveentusiast og har du et enormt haveareal, kan det være, at det er nødvendigt med noget fysisk beskyttelse af arealet fra uvedkommende. Planlægger du at plante bær til sommerens lune aftener, så vil det være ideelt at undersøge mulighederne for beskyttelse i form at net. Bor du et sted, hvor større dyr går frit omkring, kan det være en idé at investere i et elhegn, men dette er naturligvis kun i de ekstreme tilfælde. For det meste vil et helt almindeligt hegn eller en afgrænsende busk være nok.

Derudover bør du gøre en dyd ud af at luge ud i din have. Der vil altid være nogle planter eller buske, som ikke kan overleve, og de skal altså fjernes. Dette er også en måde at få gennemgået haven for eventuelle sygdomme. Det kan være en god idé at anskaffe sig en havebog, hvori de mest udbredte sygdomme i haven er beskrevet og illustreret. Det gør det hele lidt nemmere, for har du ikke haft grønne fingre før nu, er det ikke sikkert, at du opdager de forskellige advarselstegn.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here